luni, 20 iunie 2011

SARBĂTOARE DE SUFLET LA SCHITUL SIBIEL

   În fiecare an ,a treia zi de Rusalii,credincioşii ortodocşi din Mărginimea Sibiului se întâlnesc la Schitul Sibiel din apropierea localităţii cu acelaşi nume.

   Motivul este unul foarte simplu:a treia zi de Rusalii se sărbătoreşte hramul acestei aşezări monahale iar credincioşii ortodocşi din această parte a Transilvaniei îl respectă cu sfinţenie.

   Nici credincioşii ortodocşi din Parohia Ortodoxă Română Rod nu fac excepţie de la acest obicei şi,în fiecare an, alături de preotul lor paroh , urcă la schitul Sibiel pentru a aduce slavă lui Dumnezeu ,cel Unul în Treime.

   Şi tot ca în fiecare an , şi în anul acesta ,am avut bucuria de a avea în mijlocul nostru pe P.S. ANDREI FĂGĂRĂŞANU , Episcop -vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Care a slujit Sfânta Liturghie ,înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi ,din mijlocul cărora nelipsind P.C, Părinte Protopop IOAN CIOCAN al Protopopiatului Sălişte.

   În cuvântul său de învăţătură, P.S. ANDREI FĂGĂRĂŞANU a explicat importanţa covârşitoare a praznicului Pogorârii duhului Sfânt sau al Rusaliilor pentru întreaga Biserică Ortodoxă dar ţi pentru fiecare credincios în parte .

   Au mai vorbit: P.C. Părinte Protopop IOAN CIOCAN şi Protosinghel CASIAN VOICU , stareţul schitului Sibiel, care a mulţumit P.S. ANDREI FĂGĂRĂŞANU pentru imensa bucurie duhovnicească pe care a trăit-o ,prin prezenţa Prea Sfinţiei Sale, la această mare sărbătoare de la Schitul Sibiel , alături de preoţii şi credincioşi prezenţi.
 
PREOT VIRGIL MANASE

Schitul Sibiel